The street value of science

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τη Βραδιά του Ερευνητή 2018, ο Θανάσης Κωνσταντόπουλος από το ΕΚΕΤΑ, παρουσιάζει  το «The Street Value of Science», ένα μουσικο-επιστημονικό δρώμενο, όπου αναλύονται με απλό τρόπο επίκαιρα ερευνητικά θέματα σε ένα χαλαρό και ευχάριστο περιβάλλον, πλαισιωμένα με ζωντανή μουσική από ένα από τα δυναμικότερα Blues-Rock group της Ευρώπης, τους «Νίκος Ντουνούσης και οι Backbone».

Ο Θανάσης Κωνσταντόπουλος είναι Πρόεδρος του ΔΣ του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ) στη Θέρμη της Θεσσαλονίκης και καθηγητής του τμήματος Χημικών Μηχανικών του ΑΠΘ.  Έχει αποσπάσει πολλές διακρίσεις για την ερευνητική του εργασία μεταξύ των οποίων το Βραβείο Descartes 2006 και το European Research Council Advanced Grant (2010), είναι fellow του Society of Automotive Engineers, μέλος του συμβουλίου διοίκησης του Joint Research Center της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και εμπνευστής της σειράς των μουσικο-επιστημονικών δρώμενων, Blue Science Café (όπως τα The Street Value of Science, Energy from Sun and Water, Breathing in the City, The Spices of Green Growth, κ.α.). Το Κέντρο Ιστορίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (Parlamentarium) φιλοξενεί στη μόνιμη έκθεση “Daily Life” στιγμιότυπα από μία ολόκληρη μέρα της ζωής του στο εργαστήριο, ως μέρος της ελληνικής συμμετοχής.

Οι “Νίκος Ντουνούσης και οι Backbone” (Nick & the Backbone), είναι το συγκρότημα το οποίο δημιουργήθηκε το 1995 από τον Νίκο Ντουνούση (γνωστό στα ακροατήρια του Blues στην Ευρώπη ως δεξιοτέχνη κιθαρίστα και ιδρυτικό μέλος των Blues Wire στων οποίων την εξέλιξη συνέβαλε καταλυτικά κατά την δωδεκάχρονη θητεία του μαζί τους).  Ένα από τα δυναμικότερα Βlues-Rock σχήματα της Ευρώπης με βαθειά ιστορία, δεκάδες συνεργασίες με διεθνείς καλλιτέχνες του Βlues και ανάμεσα στα Top-30 group του διαγωνισμού Playcrossroads στις ΗΠΑ.



Στη σημερινή τους σύνθεση οι Nick & the Backbone αποτελούνται από τους:

Νίκο Ντουνούση: Ηλεκτρική κιθάρα/Φωνητικά

Δημήτρη Γιαλαμά: Μπάσσο

Νίκο Βαργιαμίδη: Τύμπανα

Θανάση Κωνσταντόπουλο: Ηλεκτρική κιθάρα





ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ

EU flag EU flag
«Το έργο SHERIF έχει λάβει χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα για την Έρευνα και την Καινοτομία Ορίζοντας 2020 της ΕΕ βάσει της συμφωνίας επιχορήγησης Νo. 818506».

"SHERIF has received funding from the European Union’s Horizon 2020 research and innovation programme under grant agreement No. 818506".