Αθήνα

«Βραδιά του Ερευνητή»

Παρασκευή, 28 Σεπτεμβρίου 2018

 

Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο

Κτήριο Αβέρωφ, Ιστορικό Συγκρότημα Πατησίων

Ώρα έναρξης 17:00

Είσοδος ελεύθερη

Το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο έχει την τιμή και τη χαρά να φιλοξενήσει για πέμπτη συνεχή χρονιά μικρούς και μεγάλους στο Ιστορικό Συγκρότημα Πατησίων για την καθιερωμένη πλέον Βραδιά του Ερευνητή.   

Ελάτε να γνωρίσετε από κοντά την έρευνα και τη σημασία της, να συνομιλήσετε με τους ερευνητές του Πολυτεχνείου και των Πανεπιστημίων της Αθήνας, να παρακολουθήσετε τα πειράματά τους, να αγγίξετε τον επιστημονικό εξοπλισμό που χρησιμοποιούν και να κατανοήσετε τη λειτουργία και της χρησιμότητά του, να πειραματιστείτε οι ίδιοι.

Το ενδιαφέρον των μαθητών θα προσελκύσουν διαδραστικά πειράματα με νανοϋλικά, εφαρμογές laser, μετρήσεις ραδιενέργειας, επιδείξεις ρομπότ, drones, μη καταστρεπτικών τεχνικών, τρισδιάστατων απεικονίσεων, γεωδαιτικών μετρήσεων, παρουσίαση πρωτότυπων αρχιτεκτονικών μελετών κ.ά. Tο κοινό θα υποδέχονται πρότυπα οχήματα κατασκευασμένα από ερευνητικές ομάδες του ΕΜΠ. Μαζί μας θα είναι Μουσεία και επιλεγμένες Ερευνητικές Ομάδες των Πανεπιστημίων της Αθήνας για μικρούς και μεγάλους.

Φέτος η Βραδιά υλοποιείται υπό την αιγίδα του Ευρωπαϊκού έτους Πολιτιστικής Κληρονομιάς, δίνοντας την ευκαιρία στο κοινό να ανακαλύψει την ομορφιά της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, τη σπουδαιότητα της συντήρησης, προστασίας, ανάδειξης, προβολής και  διατήρησής της, δίνοντας έμφαση στη διεπιστημονική συμβολή των ερευνητών του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου και των Πανεπιστημίων της Αθήνας στην επίτευξη των παραπάνω.

Η Βραδιά περιλαμβάνει εκπαιδευτικές δράσεις σχεδιασμένες για τους μαθητές όλων των ηλικιών, κυνήγι θησαυρού "Στα χνάρια της πολιτιστικής κληρονομιάς" με εκπλήξεις και δώρα, διαγωνισμούς κειμένου, ζωγραφικής, και φωτογραφίας, ζωντανή μουσική, αλλά και θεατρικά δρώμενα για τη μύηση των μαθητών στην καινοτομία.

Αφού ακόμα και ο Καραγκιόζης εμπλέκεται σε θέματα πολιτιστικής κληρονομιάς και ντύνεται ... παλαιοπώλης, όλα μπορούν να συμβούν ...

Η Επιστήμη σας προ(σ)καλεί να γνωρίσετε από κοντά τους ερευνητές και να χαρείτε τη μαγεία της έρευνας, συμμετέχοντας στα δρώμενα της Βραδιάς του Ερευνητή!

Σας περιμένουμε στη μεγάλη πανευρωπαϊκή γιορτή της έρευνας και της επιστήμης την τελευταία Παρασκευή του Σεπτέμβρη, από τις 5 το απόγευμα, στην καρδιά της Αθήνας, στο εμβληματικό Κτήριο Αβέρωφ του Ιστορικού Συγκροτήματος Πατησίων του ΕΜΠ.

Στις 28 του Σεπτέμβρη πάμε Πολυτεχνείο για έρευνα!

 

 

Κάντε Like στη σελίδα της Βραδιάς του Ερευνητή στο ΕΜΠ: 
www.facebook.com/NTUAREN

 

Δείτε το video από τη Βραδιά του Ερευνητή 2017 που πραγματοποιήθηκε στις 29 Σεπτεμβρίου 2017 στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο - ΕΜΠ στην Αθήνα.

 


ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ

EU flag EU flag
«Το έργο SHERIF έχει λάβει χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα για την Έρευνα και την Καινοτομία Ορίζοντας 2020 της ΕΕ βάσει της συμφωνίας επιχορήγησης Νo. 818506».

"SHERIF has received funding from the European Union’s Horizon 2020 research and innovation programme under grant agreement No. 818506".